Cazări într-un cadru natural deosebit la Pensiunea Ozon Turist din Secuime: bazin de înot, saună finlandeză cu roci vulcanice, cazări confortabile în mijlocul naturii!

Pensiunea Ozon Turist

Pentru mărire daţi un click pe imagine! Click pentru a vizualiza imaginile!
Pensiunea Ozon Turist: Casele de vacanţă montane în Ciumani oferă un confort deosebit pentru toţi cei doritori de relaxare şi pentru cei ce doresc cazare
Rezervare cazare în Secuime, informaţii: Tel.: +40-745-233.343   | e-mail: info@ozonturist.ro

Destinaţii turistice care merită vizitate pe parcursul unui drum prin Ardeal şi Secuime

Secuimea virtuală: obiective turistice fantastice din Secuime prin tablouri de panoramă!

Vizitatorii pensiunii noastre din Secuimepot face cunoştinţă cu tradiţiile şi modul de viaţă al oamenilor de aici şi au şi posibilitatea de a vizita diferite locuri istorice.

Pe lângă diversele programe de agrement oferite de pensiunea noastră, site-ul nostru oferă şi o gamă largă de posibilităţi de excursii organizate, programe turistice de agrement. Oferim oaspeților noștri şi informaţii actuale despre manifestările culturale locale şi zonale.

Programe de timp liber
Oferta de programe organizate
Manifestări

 

 

 

 

Programe de timp liber

Pensiunea Ozon Turist şi împrejurimile ei oferă o gamă largă de programe pentru toți vizitatorii noștri.

Oaspeții noștri doritori de relaxare și odihnă sunt bineveniţi la noi, deoarece casele noastre de vacanţă se află într-un mediu înconjurat de pădure și pârâuri, la 9 kilometri de cea mai apropiată localitate, departe de aglomerările urbane.

Atracţii turistice
Drumeţii

 

 

 

Obiective turistice

Szállások Székelyföldön, látványosságok a szállásainkhoz közel

Sovata - La poalele vestice ale Munţilor Gurghiu, la o altitudine de 500 de metri deasupra nivelului mării se situează renumita staţiune balneoclimaterică Sovata, cea mai mare localitate din „Ţara Sării” (Ţinutul Sării). Renumele Sovatei se datorează lacurilor sărate cu efecte binecunoscute de vindecare. Atracţia principală, Lacul Ursu, unicul lac heliotermic sărat din Europa, s-a format în anul 1881. Lacul are forma unei piei de urs, probabil de aici a primit şi numele. Datorită fenomenului de heliotermie, lacul, cu o concentraţie foarte mare de sare, are straturi de apă cu temperaturi variabile. În adâncime, temperatura apei lacului poate ajunge la 50-70°C . Datorită salinităţii ridicate a apei, scăldatul este puţin greoi, pentru că apa sărată te ţine la suprafaţă.

La o distanţă de 55 km de Ciumani

 

A gyergycsóomafalvi szállásokhoz közeli parajd

Praid - staţiune vizitată datorită celor două atracţii turistice. Salina Praid, una dintre cele mai mari şi binecunoscute mine de sare din ţară şi din Europa, atrage zilnic mii de vizitatori. Vizitatorii sunt aşteptaţi în incinta Salinei Praid cu o gamă largă de programe şi evenimente, unde toate generaţiile, de la mic la mare găsesc activități distractive. Cealaltă atracţie a localităţii este complexul balnear cu apa sărată mezotermică. Aceste ape, exploatate de la 2200 metri adâncime, au o temperatură de 46°C. Apele mezotermice din Praid sunt cunoscute pentru efectul lor de vindecare şi datorită concentraţiei mare de sare se poate pluti în apă.

La o distanţă de 45,2 km de Ciumani

 

Székelyföldi turisztikai célpont: Korond

Corund - Una dintre cele mai vechi localităţi din Sóvidék (Ţinutul Sării, „Ţara Sării”). Satul se află pe valea Corundului la 26 km distanţă de Odorheiu Secuiesc. Vizitatorii sunt aşteptaţi cu o gamă largă de programe într-un cadru natural deosebit cu pârâuri de munte, diferite izvoare de ape minerale naturale, păduri, sate mici şi cătune. La Corund olăritul are rădăcini antice localitatea se numără printre cele mai importante centre de ceramică populară din Europa. Olăritul a devenit ramură industirală încă din epoca medievală, meşteşugul fiind transmis din generaţie în generaţie. Fiecare casă pe lângă drum devine un adevărat „atelier viu” deoarece obiectele de ceramică sunt expuse de meşterii olari în faţa caselor. Localitatea este cunoscută şi ca „ţara tezaurului secuiesc” datorită minei de aragonit de lângă sat.

La o distanţă de 55,4 km de Ciumani

 

Székelyföldi látványosságok, szálláslehetőség

Lupeni - este situată pe cursul superior al pârâului Nicoul Alb la numai 13 km distanţă de Odorheiu Secuiesc. Este satul natal al renumitului scriitor Áron Tamási (1897–1966). Cel mai important obiectiv turistic este mormântul scriitorului, monumentul funerar din cuarţ aflat printre doi stejari este opera sculptorilor Jenő Szervátiusz şi fiului său Tibor. Casa memorială Áron Tamási a fost inaugurată la 24 septembrie 1972. Curatorii expoziţiei permanente sunt Erzsébet Tamási, sora scriitorului şi Ferenc Sipos, soţul acesteia. Casa părintească a lui Áron Tamási, construită acum 150 de ani, din lemn cioplit şi cu acoperiş din şindrilă, găzduieşte expoziţia cu obiectele personale, manuscrisele, operele, scrisorile şi fotografiile ale scriitorului. O altă atracţie din Lupeni este Dealul Gordon cu statuia Fecioarei Maria sculptată în lemn.

La o distanţă de 67,9 km de Ciumani

 

Székelyudvarhely, Székelyföld

Odorheiu Secuiesc - Se află în Depresiunea Transilvaniei şi este străbătut de râul Târnava Mare. Este delimitat de munţii Szarkakő, Nagyoldal, Csicser şi Budvár. Oraşul este un centru marcant de cultură din Secuime şi al doilea oraş ca mărime şi număr de populaţie din judeţul Harghita. Istoria oraşului este strâns legată de Csicser, Budvár, cetatea Székely Támadt şi Muntele Sfântul Nicolae. Cea mai veche poveste o are cetatea Budvar, ridicată de Buda (regele Bleda), fratele regelui hunilor, Attila, şi distrus de tătari în 1241. Rămăşiţele cetăţii Székely Támadt, fostă mănăstire, se află în centrul oraşului. În 1562, când era pe tron János Zsigmond, revolta secuilor a fost înfrântă, de unde și denumirea "Székelytámadt" (au atacat secuii). Alte atracţii turistice faimoase ale oraşului sunt Capela Isus sau Capela Sfinţei Inimi, singurul monument medieval păstrat în starea sa originală, biserica cu două turnuri şi mănăstirea franciscană, biserica romano-catolică de pe Dealul Sfântul Nicolae şi clădirea Liceului Teoretic Tamási Áron.

La o distanţă de 56,3 km de Ciumani

 

Hargitafürdő, szállás Székelyföldön

Băile Harghita - Situată la numai 21 km de Miercurea-Ciuc între munţii Ciceu-Harghita, Băile Harghita era o importantă staţiune balneoclimaterică din Secuime încă de la începutul secolului XX. Având o funcţie turistică importantă, staţiunea aparţine din punct de vedere administrativ oraşului Miercurea-Ciuc, oferind numeroase posibilităţi de recreere şi de tratament. Este o staţiune de tip alpin renumită pentru apele sale minerale şi mofetele. Utilizarea terapeutică a apelor minerale calde se datează din 1920, dar băile au fost închise în 1950, numai mofeta a rămas disponibilă publicului. Vara vizitatorii pot profita de efectele binefăcătoare ale mofetelor, iar în timpul iernii staţiunea oferă oportunităţi excelente pentru o gamă întreagă de sporturi de iarnă. Situată la altitudinea de 1350 de metri, este localitatea aflată la cea mai mare înălţime din judeţul Harghita. Aici se înalţă Culmea Tolvajos cu trei cruci de lemn cu datele 896, 1896 şi 1567, care ne amintesc de descălecare, naşterea episcopului Áron Márton şi de victoria asupra armatei regelui Zsigmond János.

La o distanţă de 59,7 km de Ciumani

 

Gyergyószárhegy, Erdély, Székelyföld

Székelyföldi látványosságok, Gyergyószárhegy

Lăzarea - Localitate în Ardeal, situată în zona nord-estică a depresiunii Giurgeului (Gurghiului), la poalele muntelui Szármány. Hotarele satului sunt comuna Rimetea la vest, de Joseni la sud, de satul Ditrău la nord şi de oraşul Gheorgheni la est. Lăzarea, întemeiată la cumpăna secolelor XII–XIII, îşi are denumirea de la muntele numit Szár (Tar). Atracţiile principale ale satului sunt castelul renascentist al conţilor Lázár şi mănăstirea franciscană din apropierea castelului. Castelul, ridicat în secolul XV şi demolată de mai multe ori, se află şi astăzi în plin proces de renovare. Familia Lázár exercita o influenţă deosebită asupra satului, în secolul XVII aici au fost găzduiţi principi şi chiar regi care au cățătorit prin Secuime. Depresiunea Giurgeului era atacată în repetate rânduri de către turci şi tătari, aceste atacuri aveau efecte distrugătoare asupra populaţiei satului. De aceste atacuri ne aminteşte dealul Tatárdomb din hotarul satului, unde sunt îngropate cadavrele tătarilor înfrânţi. Din 1974 găzduieşte castelul o tabără internaţională de creaţie, artişti plastici se adună aici anual în august.

 

Gyimesek, turizmus Erdélyben

Ghimeş - Graniţa de o mie de ani - Valea Ghimeş este cea mai interesantă secţie din valea Trotuşului. În această zonă avem posibilitatea de a cunoaşte tradiţiile şi cultura ceangăilor. Aproape de Miercurea-Ciuc, după trecătoarea Ghimeş se află „graniţa de o mie de ani”, fosta graniță al Imperiului Austro-Ungar, desfiinţată după Tratatul de la Trianon. Asta este graniţa de o mie de ani. Aici au ridicat stâlpul de graniţă cu numărul 59, iar tot aici poate fi vizitat şi biroul vamal de demult, ruina clădirii finanţelor şi fundamentul depozitelor vechi. Cantonul de acolo funcţionează ca muzeu găzduind uniforme feroviare, indicatori de viteză, mai mult de o sută de plachete şi imagini din vremurile monarhiei austro-ungare când postul vamal avea sediul în castelul Rákóczi. Azi numai ruinele castelului Rákóczi sunt vizibile.

La o distanţă de 7,8 km de Ciumani

 


Gyilkos-tó, Békási szoros, Székelyföld

Lacul Roşu, Cheile Bicazului - Cel mai frumos lac de baraj natural din Ardeal, situat în Carpaţii Orientali la o altitudine de 983 de metri S-a format în 1837 prin surparea unui flanc al Muntelui Gyilkos şi prin bararea naturală a apelor pârâului Bicaz și a altor pârâuri. Denumirea provine de la Pârâul Roşu care traversează lacul în straturi de culoare roşie cu oxizi şi hidroxizi de fier. Potrivit legendei, surparea de teren a îngropat un păstor împreună cu turma sa de oi şi timp îndelungat apa lacului a fost roşie de la sângele lor. În interpretarea populară este şi astăzi stabilită legătura între atributele „roşu” şi „ucigaş”. Frumuseţea deosebită a lacului se datoreşte cioturilor de brazi care ies la suprafaţa lacului.


Békási szoros 

O altă atracţie din Carpaţii Orientali o reprezintă Cheile Bicazului, cea mai mare vale din muntele Gurghiului. Stânci verticale monumentale de 200-300 de metri, pârâuri de munte şi cascade de 200 metri alcătuiesc curiozităţile zonei. Pârâul Bicaz curge de-a lungul drumului, într-o vale străjuită de pereţi de stânci foarte înalte, direct în Lacul Roşu. Peisajul cu stâncile perfect verticale stârneşte mai ales interesul alpiniştilor.

La o distanţă de 34,9 km de Ciumani

 

 

 

Szent Anna-tó, Székelyföld

Băile Tuşnad, Lacul Sfânta Ana - mândreţea ţinutului Ciuc, fondat în anul 1842 în cheile Oltului , în defileul Tuşnad, la poalele munţilor acoperiţi cu brazi. Este cea mai mică staţiune balneară din ţară, totuşi de renume europeană datorită băilor cu efect terapeutic şi a apelor minerale. Băile Tuşnad oferă numeroase posibilităţi de drumeţie: la Sólyomkő, pasul Tuşnad, Vártető şi la Lacul Sfânta Ana. Singurul lac de origine vulcanică din Europa sud-estică, Lacul Sfânta Ana se bucură de o popularitate deosebită, fiind rezultatul activităţii vulcanice din zonă. Suprafaţa lacului este mică, fără să aibă vreo relaţie cu reţeaua hidrografică locală. Lacul îşi completează apele numai din precipitaţii, nu prezintă o scurgere directă în pământ, apa este absorbită doar în pământ, de unde reapare ulterior în forma unor izvoare în partea exterioară al vulcanului. În craterul geamăn se află o mlaştină numită Mohos, azi cunoscută ca o baltă cu turbă alpină.

La o distanţă de 91,3 km de Ciumani

 

Csíksomlyó, szállás Székelyföldön

Csíksomlyó, székelyföldi szállások

Miercurea-Ciuc, Şumuleu-Ciuc - -Miercurea-Ciuc este aşezat în partea estică a Transilvaniei, în zona centrală a depresiunii Ciucurilor, încadrat de lanţul vulcanic Harghita şi Munţii Ciucului. Castelul-fortăreaţă Mikó, cunoscută ca „cetatea”, este monumentul renascentist cel mai bine conservat din Secuime. Cel mai important monument istoric al oraşului adăposteşte azi Muzeul Secuiesc al Ciucului şi Biblioteca Judeţeană Kájoni János. Oraşul a conservat mai multe monumente arhitectonice ridicate în diferite perioade şi stiluri, dintre care putem aminti bisericile, primăria oraşului, aflată într-o clădire eclectică inaugurată în 1886. O altă atracţie arhitecturală reprezintă tribunalul şi clădirea Liceului Teoretic Márton Áron, fostul gimnaziu romano-catolic întemeiat de franciscanii din Şumuleu Ciuc clădită între anii 1909 și 1911 în stil eclectic, purtând numele fostului elev renumit din anul 1990. În Şumuleu-Ciuc, azi parte a oraşului Miercurea-Ciuc, se află biserica şi mănăstirea franciscană ridicată în stil baroc. Este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj pentru cultul Sfintei Maria al maghiarilor. Pelerinajul de Rusalii se ţine începând cu 1567 şi este legat de comemorarea revoltei secuilor din Ciuc și Gheorgheni împotriva armatei principelui Transilvaniei, care a încercat să-i convertească la religia unitariană. Statuia renascentistă a Măicii Domnului cuprinsă de razele solare, în literatura de specialitate stă în centrul pelerinajelor.

La o distanţă de 59,7 km de Ciumani

 

Peştera Şugău - Una dintre cele mai importante pe?teri din Carpaţii Orientali, este situat în Munţii Giurgeului în Masivul Sipos. Peştera Şugău s-a format în urmă cu 65 de milioane de ani, în Paleocen, pe parcursul mişcărilor tectonice, fiind dezvoltat într-o lentilă de calcar cristalin cu intruziuni dolomitice. A primit numele de la murmurul pârâului subteran însoţit de foşnetul curentului de aer ce circulă între etajele superioare şi inferioare, „súgó” însemnând şoptitor. Peşterea şi împrejurimile ei alcătuiesc Rezervaţia Naturală Şugău. Peşterea are trei intrări şi mai multe săli uriaşe, cum ar fi Sala Buzduganelor, Sala Mare, Sala Edmund, Sala cu scări, Sala rădăcinii, etc. În Sala Buzduganelor, la fiecare pas putem admira speleoteme splendide. Apariţia acestor săli presupune existenţa unui lac subteran.

La o distanţă de 14,8 km de Ciumani

 

Szállások Székelyföldön, GyergyócsomafalvánGheorgheni - Situat în partea estică a Depresiunii Giurgeului, oraşul este centrul fostei scaune Gheorgheni. În privinţa numărului de locuitori, Gheorgheni, aflat la altitudinea de 810 de metri, se înscrie pe locul trei în judeţul Harghita. Oraşul a primit drept de târg în urmă cu 390 de ani, în 1607 şi a fost declarat oraş în urmă cu 90 de ani în luna decembrie a anului 1907. În ziua de 6 decembrie, de Sf. Nicolae se organizează anual sărbătoarea oraşului. Printre obiectivele turistice ale oraşului se numără piaţa de odinioară, astăzi Piaţa Libertăţii în centrul oraşului, este una dintre cele mai frumoase pieţe amenajate cu spaţii verzi din Ardeal. În centrul oraşului se află biserica reformată, inaugurată în 1899 de episcopul György Bartók. Biserica romano-catolică, clădire monument istoric, zidită între anii 1753–1757 în locul fostei biserici gotice (1498), se află pe strada Áron Márton. Pe lângă aceste două biserici oraşul se mândreşte şi cu o biserică armeano-catolică, ridicată între anii 1730–1734.  

La o distanţă de 9,2 km de Ciumani

Excursii în Ardeal

 • Excursii în Ţara Sării: Lupeni, Corund, Praid, Sovata, Câmpu Cetăţii (cu posibilitate de pescuit şi masă cu păstrăv) Bezidu Nou (satul scufundat de regimul comunist) 67,9 km
 • Miercurea Ciuc – Şumuleu Ciuc, Cultul Sfintei Maria, renumit loc de pelerinaj – Valea Ghimeşului 59,7 km
 • Excursia literară in memoriam Petőfi: Lutiţa, Cristuru Secuiesc, Albeşti, Sighişoara
 • Excursie la Trei Scaune: Piatra Niergeş, Perkő, Târgu Secuiesc, Covasna, Chiuruş, Zagon
 • Excursie la Lacul Roşu: Gheorgheni – Lacul Roşu – Cheile Bicazului 34,9 km
 • Excursii pe urmele legendelor: Satu Mare, Băile Homorod, Miercurea-Ciuc, Băile Tuşnad, Lacul Sfânta Ana, Băile Bálványos
 • Masivul Făgăraşului - Lacul Bâlea

 

Excursii organizate în Ardeal

Excursii de o zi

Excursii de speologie

Excursii la munte cu biciclete

Zbor cu parapanta

Excursii cu snowmobile

Excursii cu quad

 

Excursii de o zi în Ardeal

Excursiile enumerate mai sus nu necesită pregătire fizică specială, avantajul lor este că puteţi parcurge într-o singură zi şi punctul de pornire poate fi accesat şi cu maşina. După excurise vă puteți întoarce la maşina lăsată în parcare şi în final, dar cel mai important, vă puteți întoarce la pensiune cu impresii de neuitat. Vă recomandăm următoarele trasee:

 1. Munţii Hăşmaş: Vf. Ecem (1707 m)
 2. Munţii Hăşmaş: Tura Vf. Ecem- Hăşmaşul Mare (1796 m)
 3. Valea Vârghişului - Peştera Mereşti Munţii Bucegi: Babele – Vf. Omu (2507 m)
 4. Munţii Bucegi: Babele – Vf. Omu (2507 m)
 5. Piatra Mare: Cascada Tamina
 6. Peştera de stalactite Ghiocelul – Rezervaţia Naturală Munticelul
 7. Tura Sziklafalak: Tura Csíki-Bükk
 8. Tura Sziklafalak: Tura Piatra Maria
 9. Munţii Călimani: Scaunul Domnului

ndiferent de sezon, oaspeţii noştri pot oricând opta pentru una dintre excursiile propuse de noi, care se organizează la cerere, pe bază de comun acord prealabil, şi cu programare prealabilă. Înscrierile se fac la adresa de e-mail: office@erdelyiturak.ro sau la numărul de telefon +40-740-432385 sau la pensiunea noastră (info@ozonturist.ro). Tarif: 20 de euro/persoană. Sub 16 ani 15 euro/persoană. În cazul în care numărul participanților adulți la excursie este sub 5 persoane, prețul este în total 100 de euro.
În legătură cu traseele de mai sus sau legat de alte informaţii, accesaţi site-ul de jos, scrieţi la adresa de e-mail, sau sunaţi la:

Erdélyi túrák

István Pál
mobil: +40-740-432385
e-mail: office@erdelyiturak.ro
web: www.erdelyiturak.ro

Ture speologice în Ardeal

Barlangtúrák ErdélybenVă prezentăm câteva dintre peşterile cu potenţial turistic ale judeţului Harghita pentru turiştii, care nu se sperie de puţin noroi şi guano, dacă vine vorba de aventură.

Organizăm excursii în peşterile:
- Peşterea de stalactite Ghiocelul – Rezervaţia Naturală Munticelul
- Peşterea Şugău
- Sistemul de peşteri Mereşti

Înscrierile se fac la adresa de e-mail office@erdelyiturak.ro sau la numărul de telefon: +40-740-432385 ori la pensiune. Tarif: 15 EUR/persoană. Sub 16 ani 10 euro/persoană. În cazul în care numărul participanților adulți la excursie este sub 4 persoane, prețul este în total 60 de euro. Tariful include serviciile de ghid, casca şi lampa. Preţul nu include transportul cu mașina la peștere, dar vă putem oferi şi această posibilitate. Descrierea amănunţită a peşterilor o găsiţi pe site-ul de mai jos, alte informaţii la adresa de e-mail sau la numărul de telefon

Erdélyi túrák

István Pál
mobil: +40-740-432385
e-mail: office@erdelyiturak.ro
web: www.erdelyiturak.ro

Excursii de ciclism montan în Ardeal

Pentru excursiile de ciclism montan utilizăm în primul rând reţeaua de drumuri forestiere, dar pedalăm şi pe poteci de pădure şi păşuni alpine. Numai timpul insuficient şi vremea nefavorabilă pune capăt cutreierărilor de acest gen, şi desigur terenul, zonele stâncoase.

Traseuri excelente găsim în văile Munţiilor Harghita, Bodoc, Hăşmaşu Mare, Valea Ghimeş, şi pe păşunile alpine, dar putem pedala şi pe platoul Buceci sau pe drumul spectaculos al Transfăgărăşanului. Puteţi alege dintre traseele de mountain bike de mai jos, dar ne bucurăm şi de propunerile voastre, dacă aveţi preferinţe, puteţi solicita excursii speciale.

 • Bălan – Peştera Şugău - Voşlobeni
 • Bălan – Păşunile Terko - Trei Fântâni – Lacul Roşu – Cheile Bicazului
 • Miercurea-Ciuc, Sâncrăieni, Culmea Harghitei de Sud – Valea pârâului Cormoş - Baraolt
 • Băile Chirui – Peştera Mereşti – Mereşti – Lueta – Vlăhiţa – ştrand termal
 • Băile Tuşnad – Lacul Sfânta Ana
 • Băile Tuşnad – Băile Bálványos – Târgu Secuiesc - Caşinu Nou - Cozmeni
 • Sânmartin – Vârful Rugat - Valea Uzului - Dărmaneşti

Hegyi kerékpározás Erdélyben

Contact, trasee, închireri biciclete, informaţii la adresa de e-mail office@erdelyiturak.ro sau la numărul de telefon +40-740-432385 ori la pensiune. Tarif: 30 EUR/persoană. Sub 16 ani 20 euro/persoană. În cazul în care numărul participanților adulți la excursie este sub 4 persoane, prețul este în total 100 de euro. Preţul include serviciile de ghid şi chiria bicicletelor, echipate cu căşti. Preţul nu include transportul cu maşina la punctul de plecare al excursiei, pe m care îl putem oferi la cerere.

Erdélyi túrák

István Pál
mobil: +40-740-432385
e-mail: office@erdelyiturak.ro
web: www.erdelyiturak.ro

 

Zbor cu parapanta


Programe oferite:

 • zboruri cu parapanta în tandem
 • excursie pe jos şi zbor cu parapanta în Munţii Hăşmaş
 • curs de iniţiere de două zile de zbor cu parapanta, cu zbor individual


zboruri cu parapanta în tandem

 • locaţii: Şumuleu-Ciuc, Lăzarea, Misentea, Lunca de Sus
 • durata programului (cu instruire): 1 oră/persoană
 • timpul efectiv de zbor: 30–40 de minute
 • tarif: 50 de euro/persoană
 • important: starea vremii hotărăşte siguranţa zborului, zborul cu parapantă depinde de condiţiile atmosferice. În condiţii nefavorabile, ne rezervăm dreptul de a amâna programul. În condiţii extreme amânarea poate dura câteva ore sau 1-2 zile.
 • înscrierea este definitivă după achitarea avansului de 50%
 • contact: office@erdelyiturak.ro Telefon: +40-740-432385 , sau la pensiunea noastră, info@ozonturist.ro.
SIklóernyőzés Erdélyben, Székelyföldön

Excursii şi zboruri cu parapanta în Munţii Hăşmaş, curs de iniţiere de zbor cu parapanta de două zile, zbor individual, mai multe puteţi afla accesând site-ul de mai jos, sau scrieţi la adresa de e-mail sau sunaţi la numărul de telefon:

 

 

 

 

Erdélyi túrák

István Pál
mobil: +40-740-432385
e-mail: office@erdelyiturak.ro
web: www.erdelyiturak.ro

 

Festivaluri şi manifestări culturale în Ardeal şi în Secuime

IANUARIE
 • Serbările Zăpezii
  Locaţie: Ciumani

 

FEBRUARIE
 • 13.02 – 16.02. Carnaval
  Locaţie: Sâncrăieni, comuna Lăzarea

 

MAI
 • 22.05. Pelerinaj de Rusalii la Şumuleu-Ciuc!
 • 22.05 – 23.05 Campionatul Naţional de Enduro
  Locaţie: Terenul local de Enduro-Cross, Lăzarea

 

IUNIE
 • 02.06. Hramul comunei Joseni, zilele comunei
  Locaţie: Joseni
 • 12.06 – 13.06 Campionatul Cross
  Locaţie: Terenul local de Enduro-Cross, Lăzarea
 • 19.06 – 21.06 Hramul comunei Ditrău, zilele comunei
  Locaţie: Ditrău
 • 29.06. Hramul comunei Ciumani, Sf. Petru şi Pavel, Ziua Comunei
  Locaţie: Ciumani

 

JÚLIUS
 • 03.07. Sărbătoarea tradiţională a celor o mie de fete secuiene în prima sâmbătă a lunii iulie
  Locaţie: Miercurea-Ciuc, Şumuleu-Ciuc
 • 10.07 – 11.07. Hramul comunei Remetea, Zilele Comunei
  Locaţie: Remetea
 • 27.05. – 01.06 Tabăra EKE
  Locaţie: Gheorgheni

 

AUGUST
 • 07.08. Zilele Municipiului Miercurea-Ciuc
  Locaţie: Miercurea-Ciuc
 • 11.08 – 15.08 Tabăra EMI
  Locaţie: Gheorgheni
 • 08.13 - 08.14 Hramul oraşului Gyergyószárhegy, Zilele Municipiului Gyergyószárhegy
  Locaţie: Gheorgheni

 

SEPTEMBRIE
 • 18.09 - 22.09 Zilele Patrimoniului Cultural
  Locaţie: Gheorgheni
 • 24.09 - 26.09 Zilele Tineretului din Gheorgheni
  Locaţie: Gheorgheni

 

OCTOMBRIE
 • 09.10. Festivalul şi târgul de varză din Lăzarea
  Locaţie: Gheorgheni

 

DECEMBRIE
 • 06.12. Hramul oraşului Gheorgheni, Zilele Municipiului Gheorgheni
  Locaţie: Gheorgheni
Rezervare cazare în Secuime, informaţii: Tel.: +40-745-233.343, | e-mail: info@ozonturist.ro